Boilesen speelde tegen oud-teamgenoot: ''Suárez is hier nog steeds een held''

Ajax-verdediger Nicolai Boilesen kan persoonlijk terugkijken op een geslaagde avond. De Deense linksback maakte woensdag tegen FC Barcelona 'het gevaar' Luis Suarez onschadelijk. Helaas voor verdediger, zag hij Ajax met 0-2 verliezen in de Arena.

"Of je nou tegen Suárez, Neymar of Messi speelt, die staan alledrie in de top vijf van de wereld", reageert Boilesen na afloop in gesprek met Metro. "Het was een grote uitdaging om tegen die drie te spelen. Maar dat ging best goed, vind ik. Suárez is hier nog steeds een held. Het was wel heel speciaal om in de Arena tegen hem te kunnen spelen, de eerste keer dat hij terug was. Nee, hij deed geen sneaky dingetjes, hij was juist heel fair. Hij was alleen maar met de wedstrijd bezig, net als ik."

Suarez is duidelijk nog niet de speler die hij afgelopen seizoen in dienst van Liverpool, of eerder in het shirt van Ajax, was. De samenwerking tussen het 'droomtrio' van Barça verloopt vooralsnog moeizaam. Ook Boilesen zag dat Suarez niet al te lekker in de wedstrijd zat. "Soms heb je dat soort wedstrijden. We gaven ze in de eerste helft ook bijna geen ruimte om te voetballen. Bovendien is Suárez niet een echte rechtsbuiten, maar meer een spits die wat meer naar binnen trekt."

"Wij probeerden het centrum heel compact te houden. Daar was dus geen ruimte en dan kan ook Suárez niet aan voetballen toe komen. Nee, ik heb geen shirtje geruild met hem. Of ik dat wilde? Dat had ik best gewild als het kon. Nee, ik heb ook geen shirtje van een andere Barça speler", besluit Boilesen tegenover de krant.

Populair

© Voetbalfreaks.com