Oud-Ajacied sluit Oranje-boek: ''Gewoon realistisch''

John Heitinga verwacht zijn loopbaan als Oranje-international geen nieuwe impuls meer te geven. De oud-Ajacied (30) rekent niet meer op een invitatie na een lange afwezigheid bij het Nederlands elftal.

"Ik ben gewoon realistisch", vertelt Heitinga aan Helden Online. "Het is meer dan een jaar geleden dat ik voor Oranje speelde, ze hebben het WK zonder mij gespeeld, het is niet heel voor de hand liggend dat ze mij vragen. Het is niet zo dat ik er niet voor open sta. Als ze me bellen, pak ik zo mijn koffers en kom ik naar Nederland. Maar de vraag is of het reëel is om zo'n belletje nu te verwachten. Dat denk ik niet."

De centrale verdediger speelt sinds afgelopen zomer voor de Duitse middenmoter Hertha BSC. Het bevalt Heitinga prima. "Met uitzondering van Bayern München, kan elk team elkaar verslaan. Dat is wel een uitdaging, ja." Zelf is hij redelijk content. "Ik ben redelijk tevreden over mijn eigen spel, maar ook dat kan beter. We krijgen veel tegendoelpunten en daar moet ik als verdediger een oplossing voor vinden."

Ook persoonlijk voelt de Nederlander zich fijn. "De kinderen kunnen ook al een beetje Duits, ze pakken het snel op. Zelf kan ik het goed verstaan, maar spreken vind ik af en toe nog lastig. Maar gelukkig lijkt Duits op Nederlands dus kom ik er meestal wel goed vanaf, haha."

Populair

© Voetbalfreaks.com