Ajax wint met 2-4 bij SC Cambuur

SC Cambuur heeft in eigen huis niet weten te winnen van Ajax. Ondanks de geweldige start, zegevierden de Amsterdammers met 4-2 in Leeuwarden.

Cambuur had er duidelijk zin in. De Friezen grepen Ajax direct bij de keel en zochten vol de aanval. Die tactiek had al na twee minuten succes, al werd Cambuur daarbij wel flink geholpen door geschutter in de Ajax-defensie. Na een mislukte pass van Ricardo van Rhijn en een mistrap van doelman Jasper Cillessen belandde de bal via Luciano Narsingh bij Sebastian Steblecki, die fraai afrondde. Cambuur was nog niet tevreden en Ajax wankelde. Na tien minuten was Bartholomew Ogbeche dicht bij een tweede Friese treffer, maar Cillessen maakte zijn fout enigszins goed met een uitstekende redding. Na een kwartier kwam Ajax meer onder de druk uit en de eerste de beste kans leverde een goal op. Arkadiusz Milik werd weggestuurd en schoot hard raak in de korte hoek. Vijf minuten later stond de Poolse spits, die de voorkeur kreeg boven Kolbeinn Sigthórsson omdat hij volgens trainer Frank de Boer beter uit de voeten kan op kunstgras, met een hakje aan de basis van de 2-1 van Davy Klaassen. Ajax had daarna de zaak onder controle en was via Anwar El Ghazi zelfs dicht bij de 3-1. Op slag van rust kwamen de Amsterdammers nog wel goed weg toen een voorzet van Lucas Bijker op de lat zeilde.

Ook in de tweede helft begon Cambuur sterk, maar meer dan kansjes voor invaller Martijn Barto en Ogbeche leverde het offensief niet op. Ajax nam na tien minuten het heft weer in handen en al snel stond het 3-1. Milik was het eindstation na een knappe aanval over meerdere schijven. Het duel was daarmee gespeeld. Cambuur ging nog op zoek naar een treffer, maar Ajax bleef eenvoudig overeind en kwam via een van richting veranderd schot van El Ghazi op 4-1. In de slotfase volgde er nog wel een opmerkelijke wissel, want scheidsrechter Danny Makkelie moest met een knieblessure naar de kant. Zijn vervanger Edwin Boot gaf Cambuur in blessuretijd nog een strafschop, die door Ogbeche werd benut.

Populair

© Voetbalfreaks.com