De Boer blij met Milik: ''Hij heeft het uitstekend gedaan''

Frank de Boer kreeg zondag na de zege van Ajax op SC Cambuur (4-2) de vraag of hij nog om Arek Milik heen kan. "Ik kan wel om hem heen lopen", lachte de oefenmeester. "Maar hij heeft het natuurlijk uitstekend gedaan."

Milik kreeg in het centrum van de aanval de voorkeur boven Kolbeinn Sigthórsson, de IJslander die de laatste weken nauwelijks kon overtuigen. De Poolse spits scoorde tweemaal in Leeuwarden en had ook nog een rol in de treffer van Davy Klaassen. "We begonnen slecht maar Milik maakte met een individuele actie een goede goal", zei De Boer, die voor Milik koos omdat de Pool beter uit de voeten kan op kunstgras.

"Daarna maken we twee prachtige doelpunten en we hadden wel vaker dan vier keer kunnen scoren. Maar ik ben heel tevreden. Ik heb het gevoel dat we steeds beter worden', vervolgt de oefenmeester. "Ik ben ook blij dat ik als trainer in de positie zit dat ik keuzes kan en mag maken. We zullen over twee weken tegen sc Heerenveen weer zien wie er speelt. Er zit heel weinig verschil tussen Sigthórsson en Milik."

Populair

© Voetbalfreaks.com