De Boer: ''Ik ga niet zeggen dat Milik nummer één is''

Arkadiusz Milik is dit seizoen de meest trefzekere spits in de selectie van landskampioen Ajax. Toch weigert trainer Frank de Boer vooralsnog om de Pool te verkiezen boven Kolbeinn Sigthórsson, wat niet op ieders goedkeuring kan rekenen.

Hoewel De Boer zeer te spreken is over de gehuurde Milik, weigert de oefenmeester op dit moment een nieuwe weg in te slaan door hem boven de IJslander te plaatsen. "Milik heeft een hele goede traptechniek en met het vertrouwen zit het ook goed. Je moet mensen die goed hun best doen, ook belonen", laat de Ajax-trainer weten aan Ajax TV. "En dat heb ik gedaan. Je kijkt ook naar wanneer je iemand kunt belonen en kunstgras leek me meer wat voor Milik, ook omdat Kolbeinn daar een slecht verleden mee heeft.

"Dat Milik zichzelf en ons dan zo beloont, is mooi om te zien. Je ziet dat hij zich heel prettig voelt en dat heeft hij ook in interviews laten merken", verwijst De Boer naar zijn treffers uit bij SC Cambuur (2-4). Volgens de oud-international is 'iedereen tevreden over zijn ontwikkeling'. "Hij heeft ook oog voor zijn medespelers, zoals bij de goal van Klaassen tegen Cambuur. Dat heeft hij ook wel eens eerder gedaan. Milik is een jonge knaap die nog heel veel stappen kan maken. Hij heeft nog een mooie toekomst voor zich, maar ik ga nog niet zeggen dat hij nummer één is. Hij maakt het me wel heel moeilijk."

Populair

© Voetbalfreaks.com