Sneijder eerlijk: ''We zijn geen topland meer in het voetbal''

Bij Oranje is er sprake van een crisis. Vier van de laatste vijf wedstrijden gingen verloren. Zondag moet er gewonnen worden van Letland om zo kwalificatie voor het EK in Frankrijk in zicht te houden, beseft ook Wesley Sneijder, die afgelopen woensdag zijn 100ste interland speelde.

"Gelukkig heb je bij de eigen club wel wedstrijden die je winnend afsluit, maar deze reeks bij het Nederlands elftal is zeker frustrerend", aldus Sneijder tegenover de camera van FOX Sports. "Dat moet hier nu ook gaan gebeuren. Met de beste spelers van Nederland mag het niet zo zijn dat je van de vijf wedstrijden er vier niet wint. Zondag moeten we winnen."

Na het WK is er veel gebeurd, een nieuwe trainer, transfers van spelers. "Natuurlijk is het vlak na een WK niet makkelijk om weer opnieuw te beginnen voor een EK-kwalificatie, maar het moet wel in de koppies gaan zitten. Van de zeven wedstrijden moeten we er nu zeker zes winnen, dat moet als we naar Frankrijk willen."

"Op dit moment zijn we geen topland meer en moeten we met iedere tegenstander rekening houden. Dat is toch niet hard? Dat kunnen we allemaal wel concluderen. Op het WK klopte alles, had iedereen honderd procent de goede vorm te pakken, maar dat is nu niet zo."

Populair

© Voetbalfreaks.com