Andersen: ''Nu voel ik me goed bij de club en in Amsterdam''

Lucas Andersen gold al jaren als één van de grootste talenten van Denemarken. Zoals veel andere Deense talenten breken ze pas écht door als ze naar een ander land gaan. Voor Andersen was dat andere land Nederland, bij Ajax.

Bij Ajax had men (te) hoge verwachtingen van de jonge spelmaker, waardoor hij telkens maar niet doorbrak en sporadisch aan zijn speeltijd kwam. Inmiddels lijkt de jongeling er door heen te zijn en voortaan vaker te kunnen gaan spelen en zijn stempel te gaan drukken op het Ajax van nu. De creativiteit is vaak afwezig bij wedstrijden van de Amsterdammers, waar hij misschien verandering in kan brengen.

In Ekstra Bladet probeert Andersen uit te leggen waarom hij niet in staat was om bij Ajax meteen zijn stempel te drukken. "De overgang was zwaarder dan ik had verwacht", zegt de jongeling. "Voorheen was ik altijd de sterspeler en nu was ik een 'nobody' binnen Ajax. Ik moest met een onervaren jeugdteam spelen in een voor mij nieuwe rol. Het was een lang leerproces. Nu heb ik de speelstijl van Ajax onder de knie en voel ik me goed bij de club en in Amsterdam."

Populair

© Voetbalfreaks.com