De Boer geeft Ajax-spits boete na 'onprofessioneel gedrag'

Frank de Boer heeft Richairo Zivkovic een boete gegeven. De Ajax-trainer is not amused over het gedrag van de 18-jarige aanvaller tijdens de oefenperiode van Oranje onder negentien jaar, zo meldt het Algemeen Dagblad. Bondscoach Aron Winter voelde zich genoodzaakt de aanvaller naar huis te sturen 'om disciplinaire redenen'. De aanvaller toonde volgens Winter 'onprofessioneel gedrag'.

Vandaag meldde Zivkovic zich dus eerder op de Toekomst dan was gepland en deed de middagtraining mee. De Boer, die contact had met Winter, sprak de aanvaller aan op zijn gedrag. De Groninger maakte zich de voorbije dagen onmogelijk door een gemakzuchtige houding en herhaaldelijk te laat te komen. Het Nederlands elftal onder negentien speelt morgenavond in Uden tegen België het tweede oefenduel in korte tijd.

Afgelopen vrijdag kwam Oranje in en tegen Schotland niet verder dan een gelijkspel (1-1). Zivkovic stond in de basis, maar werd in de zeventigste minuut gewisseld voor Pelle van Amersfoort. Vorige maand raakte Zivkovic ook al in opspraak tijdens een EK-kwalificatietoernooi in Polen. De aanvaller deed mee en scoorde in de eerste wedstrijd tegen Andorra (7-0), maar Winter bleek ontevreden over zijn inzet tijdens dat duel en de trainingen. Daarop bleef Zivkovic tegen Moldavië en Polen aan de kant.

Populair

© Voetbalfreaks.com