''4-1, je denkt: goede uitslag en goede wedstrijd, maar dat was niet het geval''

Ricardo van Rhijn was zaterdagavond vanzelfsprekend zeer tevreden met de drie punten die Ajax wist te pakken tegen sc Heerenveen (4-1). De verdediger gaf echter direct toe dat de uitslag zeer geflatteerd was en dat Ajax vooral voor de gegeven rode kaart veel moeite had met de sterk spelende tegenstander.

"Normaal zou je denken: 4-1, dus een goede uitslag en een goede wedstrijd gespeeld, maar dat was niet het geval", aldus Van Rhijn tegenover Ajax TV. Ajax wist de wedstrijd naar zijn hand te zetten nadat Luciano Slagveer met een rode kaart het speelveld moest verlaten. "Natuurlijk is het voor hun met tien man zwaarder, maar het is niet altijd makkelijk om tegen tien man te spelen. Vaak geven die gasten dan een stapje extra, je ziet vaak dat een team met tien man nog wel iets weet te forceren. Dat hebben we dus goed gedaan want ze zijn niet meer gevaarlijk geweest in de tweede helft."

Van Rhijn deelde na afloop een compliment uit aan Ricardo Kishna die terug kon kijken op een zeer sterke invalbeurt. "Het is een jonge jongen die met heel veel flair kan spelen. Zeker als ze het op hun heupen krijgen kunnen ze fantastische dingen laten zien. Kishna was gebrand om goed in te vallen en dat heeft hij goed gedaan."

Populair

© Voetbalfreaks.com