De Boer: ''Heel ongelukkig, dat wens je niemand toe''

De Champions League-wedstrijd van Ajax bij Paris Saint-Germain liep uit op een teleurstelling (3-1 verlies), maar na afloop ging het vooral over Nicolai Boilesen. De 22-jarige linksback komt dit kalenderjaar niet meer in actie, tot afgrijzen van Frank de Boer.

Boilesen is zeker tien weken uit de roulatie door een knieblessure. De Boer leeft mee met de Deen, die geblesseerd raakte door de glijdende Gregory van der Wiel. "Heel lullig", oordeelt de trainer tegenover Ajax TV. "Hij springt in eerste instantie op omdat Van der Wiel met een gestrekte poot inkomt. Maar vervolgens landt hij en wordt hij aan zijn andere been geraakt. Dat is heel ongelukkig. Dat wens je niemand toe."

Boilesen heeft een lange blessuregeschiedenis, maar was sinds vorig seizoen weer aan het opkrabbelen. Dat maakt de nieuwe kwetsuur extra zuur. "Hij is natuurlijk van een hele zware blessure (problemen met hamstring, red.) teruggekomen. Dit jaar moest zijn terugkeer worden, nu wordt hij weer teruggeworpen. Dat is superjammer, want hij is denk ik een hele grote speler. Nu moet hij weer geduld hebben."

"Nicolai weet hoe hij ermee om moet gaan", vervolgt De Boer over Boilesen, wiens ontwikkeling door blessures al heftige vertraging opliep. "Het is zeer treurig in een jonge carrière dat je twee jaar moet missen. Die jaren zijn superbelangrijk. Hij is een leider, een voorbeeld. Nicolai voelde zich ook heel lekker en kon weer alles spelen. Dat hij dit weer krijgt is een teleurstelling voor hem, ons en de hele selectie."

Populair

© Voetbalfreaks.com