''Iedereen denkt: ADO gaat nooit winnen, maar het kan absoluut''

ADO Den Haag speelde op 12 september 2004 met 3-3 gelijk tegen Ajax. Geert den Ouden hoopt dat de huidige selectie van de nummer vijftien van de Eredivisie die beelden eens goed gaat bekijken.

Den Ouden herinnert zich die wedstrijd nog goed. De voormalig voetballer en oud-spits van onder meer ADO Den Haag en Excelsior blikt in gesprek met Omroep West terug op de bewuste ontmoeting in het Zuiderpark. De Hagenezen stonden binnen dertig minuten al met 3-0 achter en leken een verloren wedstrijd te spelen. Doelpunten van Cedric van der Gun, Geert den Ouden zelf en Roy Stroeve leverden alsnog een punt op: 3-3.

Die strijdlust moet de huidige selectie van ADO komende zondag ook tonen, vindt de 38-jarige Den Ouden. "Iedereen denkt misschien: ADO gaat nooit winnen. Dat dachten ze van ons ook toen wij die middag gelijkspeelden en dat denken ze aankomende zondag ook, maar het kan absoluut", is hij vol zelfvertrouwen. "In die wedstrijd zaten wij er ook momenten naast, maar we hebben er wel alles aan gedaan en zijn uiteindelijk beloond met een punt. Laat het een voorbeeld zijn voor de selectie", besluit Den Ouden.

Populair

© Voetbalfreaks.com