''Sinkgraven kopen en verhuren aan Heerenveen zou een optie kunnen zijn''

Ajax-trainer Frank de Boer is nog altijd gecharmeerd van Daley Sinkgraven. De hoofdtrainer sluit niet uit dat de Amsterdammers in de winterstop een nieuwe poging gaan wagen bij de middenvelder van sc Heerenveen.

Afgelopen zomer meldde Ajax zich al eens in Friesland voor Sinkgraven, een akkoord over de transfer van het talent werd toen niet bereikt. De naam van Sinkgraven staat hoog op het verlanglijstje van Ajax, blijkt uit de reactie van De Boer in gesprek met het AT5-programma Dit is mijn Club. "We (Frank de Boer en Mark Overmars, red.) hebben in het begin van het seizoen al over hem gesproken, volgens mij hebben we zelfs al een keer een bod neergelegd bij Heerenveen, ja", zegt De Boer in gesprek met de regio-zender.

De Boer liet eerder doorschemeren dat Ajax in de winterstop geen aankopen zou doen, in het gevalk van Sinkgraven is er wellicht sprake van een uitzondering. "Hem kopen en nog een half jaar verhuren aan Heerenveen zou een optie kunnen zijn, ja." De negentienjarige Sinkgraven debuteerde afgelopen seizoen in het eerste elftal van sc Heerenveen. Dit seizoen is hij basisspeler bij de Friezen. Sinkgraven kwam tot op heden veertien keer in actie in de Eredivisie. Hij scoorde drie treffers.

Populair

© Voetbalfreaks.com