De Boer: ''Drie wedstrijden voor het eind kampioen worden''

Frank de Boer heeft zich opnieuw uitgelaten over Jaap Stam als zijn mogelijke opvolger als Ajax-coach. De trainer stelt dat Stam een goede opvolger zou zijn in Amsterdam.

De Boer ging in een uitgebreid gesprek met AT5 in op diverse onderwerpen die bij Ajax spelen. Zo ook over zijn eigen toekomst. De coach zegt het seizoen sowieso in Amsterdam af te maken en spreekt ook over zijn mogelijke opvolgers. "Jaap heeft de leiderskwaliteiten om een goede trainer te zijn", zegt de voormalige linksback over beloftentrainer Jaap Stam, die veel wordt genoemd als zijn opvolger. "Hij heeft weliswaar nog nooit op het hoogste niveau getraind, maar ja, dat had ik ook niet. Maar zoals hij zich presenteert bij Jong Ajax zou ik daar een positief advies over geven."

Het in eigen huis opleiden van een trainer voor Ajax 1 heeft sowieso de voorkeur van De Boer. "Een opvolger binnen de eigen gelederen is het ideale plaatje. Of dat nou Wim Jonk is of Jaap Stam, dan moeten we dat doen. Deze jongens weten hoe we willen spelen." Voordat De Boer Ajax eventueel verlaat, wil hij voor de vijfde keer op rij kampioen worden. "Ik hoop een wedstrijd of drie, vier voor het einde van het seizoen. Dan hebben we weer progressie geboekt, dat zou mooi zijn."

Populair

© Voetbalfreaks.com