De Boer heeft Zivkovic ondanks geblesseerde Sigthorsson niet nodig

Richairo Zivkovic leek een serieuze optie te zijn voor de selectie van Frank de Boer voor de komende wedstrijd in de Champions League tegen APOEL Nicosia. De talentvolle aanvaller start maandagavond echter ‘gewoon’ bij Jong Ajax dat aan moet treden tegen RKC Waalwijk.

Tegenover de basisplaats van Zivkovic staat het ontbreken van Stefano Denswil en Mike van der Hoorn in de selectie van Jong Ajax voor het duel van maandagavond. De verwachting is dan ook dat de laatste twee genoemde spelers wel in de groep zullen zitten van het eerste elftal van Ajax dat aan één punt voldoende heeft om zich te verzekeren van een ticket voor de Europa League.

Ajax kan de komende weken geen beroep doen op Kolbeinn Sigthorsson vanwege een blessure. De Boer noemde vervolgens Zivkovic ‘zeker een optie’ om de opengevallen plaats in te nemen. De coach beslist nu waarschijnlijk toch anders.

Zivkovic was in dertien Jupiler League-wedstrijden goed voor elf treffers. Hij debuteerde eind oktober in het eerste elftal van Ajax in een bekerwedstrijd tegen SV Urk (0-4). De spits, die in de zomer de overstap maakte van FC Groningen naar Amsterdam, was destijds direct trefzeker.

Populair

© Voetbalfreaks.com