Milik: ''Ik geef mijn halfjaar bij Ajax een 10''

Arek Milik kan terugkijken op een fantastisch 2014. De Poolse aanvaller won dit kalenderjaar met het nationale elftal van Polen tegen aartsrivaal Duitsland en was zeventien keer trefzeker voor Ajax. Ondanks de successen in Amsterdam wenst hij zichzelf niet te vergelijken met voormalige oud-aanvallers van de club zoals Luis Suarez en Zlatan Ibrahimovic.

"Het eerste deel van 2014 geef ik een acht. En het tweede deel, bij Ajax, een 10. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering. Maar als ik terugkijk op het afgelopen halfjaar bij Ajax en de Poolse nationale ploeg ben ik zeer tevreden. Eigenlijk is het perfect gelopen", aldus Milik op de officiële website van Ajax.

De aanvaller won met Polen een interland tegen Duitsland (2-0). Milik was verantwoordelijk voor de openingstreffer in dit historische duel. Het was de eerste overwinning ooit van Polen op de regerend wereldkampioen. "Een droom is overdreven, maar het was wel een bijzonder moment. Het was een historische overwinning, die veel losmaakte in Polen. Er heerst veel rivaliteit tussen beide landen. Bovendien had ik in mijn tijd bij Duitsland weinig gescoord, dus dit was extra lekker."

De talentvolle spits wist dit jaar het net vaak te vinden voor Ajax. Hij wenst zich echter niet te vergelijken met enkele grootheden uit de geschiedenis van de Amsterdammers. "Natuurlijk zijn Suarez en Ibrahimovic geweldige spelers, maar het heeft geen zin om ons te vergelijken. We zijn andere type spelers. Ik ben Arek Milik en ik hoop de fans met mijn spel tevreden te maken."

Populair

© Voetbalfreaks.com